سونوگرافی(Supersonic)

دانشی از دستگاه سونوگرافی

نام سونوگرافی برای همه آشنا می باشد و اکثرا اسم آن را بارها و بارها شنیده اند. دستگاه سونگرافی انواع مختلفی با قیمت های بسیار متفاوتی دارد. قیمت دستگاه سونوگرافی از حدود ۳ میلیون تومان شروع می شود تا ۳۰۰ میلیون تومان و حتی بالاتر می باشد که بسته به نیاز خریداری می شود.

 
cardiac-sonography-degrees
 
سونوگرافی گلستان مفتخر است که در جهت افزایش کیفیت خدمات و دقت تشخیص ، همواره از اخرین و جدیدترین دستگاه های متعلق به برند های معتبر جهانی استفاده مینماید . دستگاه های جدید این مرکز بارزولوشن بسیار بالا ، دارای قابلیت ارائه خدمات پیشرفته ای در زمینه های مختلف ازجمله ناهنجاریهای جنینی (غربالگری های سه ماهه اول و دوم ) ، داپلر عروق ، سونوگرافیهای سه بعدی و چهاربعدی جنین ، توده های پستانی و بررسی بافت کبد از نظر کبد چرب و فیبروز یا سیروز کبدی را داراست . الاستوگرافی کبد ، پستان و پروستات جدیدترین تکنولوژی در علم سونوگرافی است که قابلیت ان با دستگاه های جدید این مرکز وجود دارد و به زودی مورد درخواست وسیع توسط پزشکان و متخصصان قرار خواهد گرفت .

روش پیزو الکتریسیته

تاثیر متقابل فشار مکانیکی و نیروی الکتریکی را در یک محیط اثر پیزو الکتریسیته می‌گویند. بطور مثال بلورهایی وجود دارند که در اثر فشار مکانیکی ، نیروی الکتریکی تولید می‌کنند و برعکس ایجاد اختلاف پتانسیل در دو سوی همین بلور و در همین راستا باعث فشردگی و انبساط آنها می‌شود که ادامه دادن به این فشردگی و انبساط باعث نوسان و تولید امواج می‌شود. مواد (بلورهای) دارای این ویژگی را مواد پیزو الکتریک می‌گویند. اثر پیزو الکتریسیته فقط در بلورهایی که دارای تقارن مرکزی نیستند، وجود دارد. بلور کوارتز از این دسته مواد است و اولین ماده‌ای بود که برای ایجاد امواج فراصوت از آن استفاده می‌شد که اکنون هم استفاده می‌شود.اگر چه مواد متبلور طبیعی که دارای خاصیت پیزو الکتریسیته باشند، فراوان هستند. ولی در کاربرد امواج فراصوت در پزشکی از کریستالهایی استفاده می‌شود که سرامیکی بوده و بطور مصنوعی تهیه می‌شوند. از نمونه این نوع کریستالها ، مخلوطی از زیرکونیت و تیتانیت سرب (Lead zirconat & Lead titanat) است که به شدت دارای خاصیت پیزوالکتریسیته می‌باشند. به این مواد که واسطه‌ای برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی و بالعکس هستند، مبدل یا تراسدیوسر (transuscer) می‌گویند. یک ترانسدیوسر اولتراسونیک بکار می‌رود که علامت الکتریکی را به انرژی فراصوت تبدیل کند که به داخل بافت بدن نفوذ و انرژی فراصوت انعکاس یافته را به علامت الکتریکی تبدیل کند.

روش مگنتو استریکسیون

ین خاصیت در مواد فرومغناطیس (مواد دارای دو قطبی‌های مغناطیسی کوچک بطور خود به خود با دو قطبی‌های مجاور خود همخط شوند) تحت تاثیر میدان مغناطیسی بوجود می‌آید. مواد مزبور در این میدانها تغییر طول می‌دهند و بسته به فرکانس (شمارش زنشهای کامل موج در یک ثانیه) جریان متناوب به نوسان در می‌آیند و می‌توانند امواج فراصوت تولید کنند. این مواد در پزشکی کاربرد ندارند و شدت امواج تولید شده به این روش کم است و بیشتر کاربرد آزمایشگاهی دارد. کاربرد امواج فراصوت

 
%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%b3%d9%88%d9%86%d9%88%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%81%db%8c1
%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%b3%d9%88%d9%86%d9%88%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%81%db%8c2
 

کاربرد تشخیصی (سونوگرافی)

  • بیماریهای زنان و زایمان (Gynocology) مانند بررسی قلب جنین ، اندازه ‌گیری قطر سر (سن جنین) ، بررسی جایگاه اتصال جفت و محل ناف ، تومورهای پستان.
  • بیماریهای مغز و اعصاب (Neurology) مانند بررسی تومور مغزی ، خونریزی مغزی به صورت اکوگرام مغزی یا اکوانسفالوگرافی.
  • بیماریهای چشم (ophthalmalogy) مانند تشخیص اجسام خارجی در درون چشم ، تومور عصبی ، خونریزی شبکیه ، اندازه ‌گیری قطر چشم ، فاصله عدسی از شبکیه.
  • بیماریهای کبدی (Hepatic) مانند بررسی کیست و آبسه‌ کبدی.
  • بیماری‌های قلبی (cardology) مانند بررسی اکوکار دیوگرافی.
  • دندانپزشکی مانند اندازه‌گیری ضخامت بافت نرم در حفره‌های دهانی.
  • این امواج به علت اینکه مانند تشعشعات یونیزان عمل نمی‌کنند. بنابراین برای زنان و کودکان بی‌خطر می‌باشند.
  • کاربرد درمانی (سونوتراپی)
%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d8%b3%d9%88%d9%86%d9%88%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%81%db%8c1
%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d8%b3%d9%88%d9%86%d9%88%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%81%db%8c2
%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d8%b3%d9%88%d9%86%d9%88%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%81%db%8c3
%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d8%b3%d9%88%d9%86%d9%88%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%81%db%8c4
تماس باما
آدرس