آزمایشات و تست های بارداری

سونوگرافی
سونوگرافی چیست ؟
آگوست 17, 2024
انواع سونوگرافی بارداری
سپتامبر 14, 2024

آزمایشات و تست های بارداری

آزمایشات و تست های بارداری

تست‌های بارداری فقط در طول بارداری انجام میشوند . تست بارداری راهی برای تعیین باردار بودن شماست. اگر تست بارداری شما مثبت باشد به این معنی است که باردار هستید. اگر آزمایش منفی باشد، به این معنی است که شما باردار نیستید. تست‌های بارداری با شناسایی گنادوتروپین جفتی انسان یا به اختصار HCG  که مخفف عبارت Human chorionic gonadotropin است تعیین وضعیت میشوند . گنادوتروپین هورمون‌هایی اند که در حین حاملگی تولید می‌شود.

از همان ابتدای بارداری، بدن شما شروع به تغییراتی برای حمایت از سلول هایی می کند که به جنین تبدیل می شوند. یکی از مواردی که خیلی سریع اتفاق می افتد، تولید HCG است. اگر باردار هستید، بدن شما شروع به تولید HCG بیشتری می کند.

دو نوع اصلی تست بارداری وجود دارد : آزمایش ادرار و آزمایش خون

اغلب افراد ، آزمایش ادرار را در خانه انجام می دهند. این نوع آزمایش بدون نسخه پزشک نیز در دسترس است و در محدوده های مختلف قیمتی موجود است. آزمایش خون برای بررسی بارداری در ازمايشگاه ها  انجام می شود و شامل دادن نمونه خون می شود. راه دیگر برای تایید بارداری استفاده از سونوگرافی است.

در بسیاری از موارد، ممکن است ۱۰ روز پس از لقاح، از یک آزمایش خانگی نتیجه مثبت بگیرید. برای نتیجه دقیق‌تر، منتظر بمانید تا بعد از به تعويق افتادن قاعدگي خود  آزمایش را انجام بدهید. به یاد داشته باشید، اگر آزمایش را خیلی زود انجام دهید، حتی اگر باردار باشید، ممکن است جواب تست منفی باشد. اگر آزمایش منفی شد و بعد پریود نشدید، آزمایش دیگری انجام بدهید

 

آزمایشات و تست های بارداری

 

چه ساعتی باید تست بارداری را انجام بدهم؟

به طور کلی، بهترین زمان موقعی است که اولین ادرار صبحگاهی خود را انجام ميدهيد . با این حال، برخی از تست‌های بارداری به اندازه کافی حساس هستند تا هورمون HCG را بدون توجه به زمان انجام آزمایش تشخیص دهند. در صورت امکان، سعی کنید قبل از انجام آزمایش صبر کنید تا سه ساعت از آخرین ادرار شما بگذرد. همچنین می توانید دو آزمایش بارداری انجام دهید تا تأیید شود که نتیجه یکسانی دریافت می کنید.

چه سطوح هورمونی برای آزمایش بارداری بررسی می شود؟

تست های بارداری به دنبال افزایش مقدار HCG هستند. سطح HCG به سرعت افزایش می یابد – هر چند روز یک بار در هفته های اول بارداری دو برابر می شود. جفت HCG تولید می کند. فقط افراد باردار جفت دارند که اندکی پس از چسبیدن تخمک بارور شده به دیواره رحم ایجاد می شود.

 

تست های بارداری چگونه عمل می کنند؟

هنگامی که تست بارداری انجام می دهید، به دنبال میزان گنادوتروپین جفتی انسان (HCG) در بدن خود هستید. HCG را می توان در ادرار یا خون پیدا کرد. HCG به زمان نیاز دارد تا در بدن شما جمع شود. هر روز از اوایل بارداری که می گذرد، بدن شما HCG بیشتری تولید می کند. با گذشت هفته ها، HCG بیشتری در بدن خود خواهید داشت که احتمال مثبت نشان دادن تست بارداری را افزایش می دهد. این بدان معناست که اگر آزمایش را خیلی زود انجام دهید، منفی خواهد شد.

تست های بارداری با واکنش به مقدار HCG در ادرار یا خون شما عمل می کنند. در آزمایش ادرار، یک تکه کاغذ واکنشی وجود HCG را تشخیص می دهد. این آزمایش ممکن است به صورت علامت مثبت، خطوط عمودی دوتایی یا حتی کلمه “باردار” را نشان دهد. آزمایش های مختلف به روش های منحصر به فردی نتیجه مثبت را نشان خواهند داد. دستورالعمل‌های همراه با آزمایش را بخوانید تا بدانید نتیجه مثبت چگونه خواهد بود. به عنوان مثال، اکثر تست ها دارای یک پنجره کنترل هستند که ابتدا نمایش داده می شود. دیدن نماد در این پنجره به شما می گوید که تست کار می کند. به خاطر داشته باشید که تست های مارک های مختلف زمان متفاوتی را برای نشان دادن نتیجه نیاز دارند.

 

تست بارداری  در خانه

یک آزمایش  ادرار در خانه برای جستجوی HCG می توان استفاده شود. این تست حاوی نوارهای خاصی هست که HCG را تشخیص می دهد. اکثر تست های بارداری خانگی در صورت استفاده صحیح حدود ۹۹ درصد درست هستند. این میزان دقت تقریباً برابر با تست های بارداری است که در مطب انجام می شود. این تست ها در اکثر داروخانه ها موجود اند و نحوه استفاده  آنها آسان و قیمت آنها ارزان است. البته مهم است که دستورالعمل های مربوط به این تست ها را قبل از انجام آنها بخوانید و تاریخ انقضا روی بسته را بررسی کنید.

 

آزمایشات و تست های بارداری

 

آزمایشات بارداری – سونوگرافی

سونوگرافی در دوران بارداری برای بررسی رشد کودک، تعیین چند قلو بودن و کمک به تشخیص هر گونه ناهنجاری استفاده می شود. اسکن اولتراسوند ۱۰۰ درصد دقیق نیست، اما مزایای این آزمایش غیر تهاجمی، بدون درد و ایمن بودن آن برای مادر و نوزاد است. اگر ناهنجاری های جنینی تشخیص داده شود، ممکن است آزمایش های بیشتری برای تایید تشخیص به شما پیشنهاد شود، مانند آمنیوسنتز و نمونه برداری از پرزهای کوریونی.

سونوگرافی بارداری چیست؟

سونوگرافی در دوران بارداری برای بررسی رشد کودک و کمک به تشخیص هر گونه ناهنجاری مانند سندرم داون استفاده می شود. هر گونه ناهنجاری مشکوک باید با آزمایش های دیگر نیز تأیید شود.

سونوگرافی ممکن است در مراحل مختلف بارداری استفاده شود، از جمله:

سه ماهه اول : این سونوگرافی در ۳ ماه اول بارداری انجام می شود و برای بررسی اینکه آیا جنین در رحم رشد می کند (مثلاً جای دیگر مثل داخل لوله فالوپ نباشد )، تأیید تعداد جنین ها و محاسبه سن حاملگی و نوزاد استفاده می شود.

سه ماهه دوم : سونوگرافی که بین هفته های ۱۸ تا ۲۰ انجام می شود برای بررسی رشد ساختارهای جنین مانند ستون فقرات، اندام ها، مغز و اندام های داخلی استفاده می شود. اندازه و محل جفت نیز بررسی می شود. در صورت تمایل والدین می توان جنسیت نوزاد را نیز تعیین کرد.

سه ماهه سوم : سونوگرافی که بعد از هفته ۳۰ انجام می شود برای بررسی اینکه آیا کودک با سرعت طبیعی به رشد خود ادامه می دهد یا خیر استفاده می شود. همچنین محل جفت بررسی می شود تا اطمینان شود که دهانه رحم را مسدود نمی کند.

 

آزمایشات و تست های بارداری

روش های انجام سونوگرافی

سونوگرافی از روي شکم يا ترانس ابدومينال

سونوگرافی واژینال

 

انواع دیگر تست های بارداری ( که معمولا براي تاييد ناهنجاريهای کروموزومي استفاده ميشود )

انواع دیگر تست های بارداری که ممکن است نیاز باشد انجام شود می تواند شامل موارد زیر باشد:

آمنیوسنتز : مقدار کمی مایع آمنیوتیک با استفاده از یک سوزن باریک که از طریق شکم وارد می شود گرفته می شود. سوزن با کمک اولتراسوند هدایت می شود. نمونه مایع حاوی سلول هایی است که سپس در آزمایشگاه از نظر ناهنجاری های کروموزومی بررسی می شوند. خطر سقط جنین به دنبال آمنیوسنتز حدود یک در ۲۵۰ است.

نمونه برداری از پرزهای کوریونی : یک سوزن باریک از طریق شکم یا دهانه رحم وارد می شود تا نمونه کوچکی از جفت گرفته شود. سوزن با کمک اولتراسوند هدایت می شود. سپس پرزهای کوریونی در آزمایشگاه از نظر ناهنجاری های کروموزومی مورد آزمایش قرار می گیرند. خطر سقط جنین به دنبال نمونه برداری از پرزهای کوریونیک یک در ۱۰۰ است.

 

 

تماس باما
آدرس