مزایا و معایب سونوگرافی سه بعدی چیست؟

حقایق جالبی درباره تاریخچه رادیولوژی
دی ۸, ۱۳۹۵
سونوگرافی دوبعدی دقیقا چیست؟
سونوگرافی دوبعدی دقیقا چیست؟
دی ۱۱, ۱۳۹۵

مزایا و معایب سونوگرافی سه بعدی چیست؟

مزایا و معایب سونوگرافی سه بعدی چیست؟

مزایا و معایب سونوگرافی سه بعدی چیست؟

سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی در مقایسه با سونوگرافی معمولی :

گاه بسیاری از مادران و خانواده ها علاقمند به سونوگرفی سه بعدی هستند. اما گاه واقعا این کار غیر ضروری می باشد. تنها در صورتی که پزشک متخصص تشخیص داد، سونوگرافی سه بعدی لازم است. وگرنه کاربرد عملی خاصی ندارد.

در واقع باید اشاره کنیم که سونوگرافی در موارد بسیار محدود توصیه می گردد. همچنین تشخیص پزشک مهم است. برای شناسایی بسیاری از بیماری ها و ناهنجاری ممکن می باشد. یک وسیله مناسب و عالی برای تشخیص بیماریها و گاه درمان عوارض بیماری ها بسیار مفید می باشد.

مزایا و معایب سونوگرافی سه بعدی چیست؟

در سونوگرافی دو بعدی می دانید که تصویر به صورت سیاه و سفید است. نیز یک روش بی خطر هم در دوران بارداری برای تصویربرداری محسوب می شود. اما باز هم نظر پزشک متخصص بسیار مهم است. از چنین سونوگرافی برای تایید ضربان قلب، تعیین موقعیت جنین، تخمین سن بارداری، و تشخیص حاملگی خارج از رحم و ناهنجاری های احتمالی می باشد. این سونوگرافی به قدمت ۱۰ سال می باشد. از سال ۱۹۹۰ رواج پیدا کرده است. در ضمن با کمک نرم افزارهایی در سه جهت طول، عرض و عمق کمک می کند.

در سونوگرافی چهار بعدی علاوه بر اینکه تصویر سه بعدی از جنین نشان می دهد، حرکات جنین را نشان می دهد. در سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی به خاطر انرژی زیاد، به جنین آسیب می رسد. یکی از این خطرات احتمالی که البته به اثبات نرسیده، می گویند بافت جنین، دچار سوختگی خواهد شد. یا اینکه مشکل شنوایی در قسمت حلزون گوش را در بافت جنین خواهید داشت. در حاملگی های چند قلویی توصیه می شود که تنها به صلاحدید پزشک متخصص و تا حد امکان در هفته های ۱۸ تا ۲۴ بارداری سونوگرافی انجام شود. بیشتر بخاطر احتمال وجود ناهنجاری های مشکوک که برای تشخیص دقیق تر تصویربرداری سه بعدی توصیه می شود.

مطالب مرتبط :

در دوران بارداری چندبار سونوگرافی لازم است؟

قبل از سونوگرافی شکمی چه آمادگی لازم است؟

بهترین زمان برای سونوگرافی زنان

تماس باما
آدرس