سونوگرافی


در این روش با استفاده از امواج ماوراء صوت به صورت زنده تصاویری از قسمت های مختلف بدن بر روی مانیتور تشکیل می شود و تفسیر پزشک متخصص سونوگرافی از مجموعه آنها به صورت گزارش تقدیم بیمار و پزشک معالج می گردد.

مهمترین نواحی بدن که به روش سونوگرافی بررسی می شوند کدامند؟

سونوگرافی برای کمک به تشخیص بیماری قسمت های مختلف بدن نظیر
برخی احشاء شکمی (کبد، کیسه صفرا و مجاري صفراوي ، کلیه ها، طحال، لوزالمعده، آپاندیس، غدد فوق کلیوی و غدد لنفاوی شکم)،
احشاء لگنی (مثانه، رحم، تخمدان و پروستات)،
بافت هاي سطحي مانند تیروئید، پستان، بیضه و
هر گونه ضايعه نسج نرم سطحي مانند توده ها ، ابسه ها و ...
از سوی پزشک معالج درخواست می شود.
برخی اعضاء نظیر ریه ها، مری، معده، روده کوچک و بزرگ دارای روشهای تشخیصی دیگری بجز سونوگرافی می باشند.

مکانیسم سونوگرافی چیست؟

هنگامی که امواج صوتی با مانعی برخورد می‌کنند، بخشی از آنها بازتاب می گردند و از آنجا که بافت‌های مختلف داخل بدن، درجات متفاوتی در بازتاب امواج صوتی دارند، امواج بازتابش شده توسط کامپیوتر تحلیل شده و به تصویر تبدیل می‌شوند.

سونوگرافی تستی است که هیچ درد و ناراحتی ایجاد نمی‌کند. متخصص سونولوژی مقداری ژل روی اندام مورد بررسی قرار می دهد تا بین پروب (قسمتی از دستگاه سونوگرافی که با بدن تماس می یابد) و پوست بیمار ، هوا باقی نماند و نیز پروب به راحتی روی بدن حرکت کند و بیمار بدون انکه دردی احساس کند، مورد مطالعه قرار می‌گیرد.
 
سونوگرافی
 
مرکز رادیولوژی گلستان با بهره گیری از پیشرفته ترین و جدیدترین تجهیزات روز دنیا و تکیه بر دانش متخصصین با تجربه و پرسنل کار آزموده همواره در جهت همگام بودن با تکنولوژي هاي جديد و تمایز خود در دقت و کيفيت خدمات کوشیده است.
لازم به ذکر است که تشخیص و درمان بیماری در علم پزشکی، یک مجموعه است که با علائم بیمار آغاز گردیده و با معاینات پزشک ادامه می یابد و با روشهای پاراکلینیک مانند سونوگرافی، رادیولوژی، آزمایشگاه، سی تی اسکن و MRI تکمیل میگردد. هیچ کدام از موارد فوق به تنهایی برای تشخیص نهایی کافی نمیباشد. تفسیر رادیوگرافی در کنار علایم بالینی و معاینات بیمار ارزشمند است .

شما میتوانید سوالات خود را با پزشکان ما درمیان بگذارید

تماس باما
آدرس